Midsommarafton i goda och glada vänners lag

 Eftermiddagen tillbringades på hembygdsgården i Svensbyn med dans kring stången och musik. Kvällen fick vi  fira med goda vänner som vi trivs med, vi blev 10 stycken sammanlagt. Mycket skratt och stoj ;- )) Roland gjorde en tipspromenad också.  Egentligen blåste det  rejält men på altanen i vinkeln mellan väggen och glasväggen så var det kav lugnt. Så bra  att vi fick Irene och Gert att sätta upp den mot väster! Det har räddat många fina kvällar här. Till slut gav sig blåsandet och då kom  knotten förstås. Vi fixade det med att ställa en fläkt bredvid bordet. Det funkar, knotten blåser bort.
 Sill förstås och så Jansson, färsk potatis, köttbullar och prinskorv. Gästerna bidrog med en del också. Nöjd med mina förvaringsburkar i glas, de som ersätter plastburkarna. De går att använda för uppläggning och efteråt bara på med locket och in i kylen.  
Snaps ska det vara förstås. Roland hade beställt en speciell snapsvariant från Systembolaget. Det var Marskens och den kom i vackert fodral till höger. Glaset har Roland fått av en god vän Mikael Z, och det ligger i trälådan till vänster.  Det hela har anknytning till fältmarskalk Mannerheim och snapsen finns beskriven i boken om honom som Herman Lindkvist har skrivit. Den har Roland lyssnat på med stort intresse.
 
Två fina tjejer på hembygdsgården på eftermiddagen
 
Idag på midsommardagens morgon är det ingen tryckande värme precis, men det blir nog fint under dagen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback