Inmutad blir jag nu!

 
 Det kom ett högtidligt brev från Bergsstaten häromdagen där jag informerades om att huset och trädgården skulle mutas in för letning av dyrbarheter i marken av  Rolling Road Resources Ltd med säte i GB. Företagsnamnet var inte direkt förtroendeingivande. ;- )  Nu var det minsann inte bara Lihaget  som var intressant utan området nedan på kartan. Jag gissar att det kan vara guld o silver som är lockar. Några kilometer härifrån så öppnade en guldgruva och man bröt några år, men stängde ner när guldpriset sjönk. För århundraden sedan  låg en silvergruva här också.  Vi lär alltså likt trollen ruva på både guld och silver här i Sillerud. ;- ))
 
 Det följde en mastig info om vad inmutning innebar. Jag läste lite men orkade inte hela. Tolkade det som att de får  knalla och gå här med diverse instrument, men när det eventuellt är brytningsdags så blir det någon slags förhandling med markägare.  Hoppas de inte finner guld i min trädgård!  ;- ))
 
Fast jag kan reta mig på att Sverige tar löjligt dåligt betalt av företag som letar och bryter här, det kostar mycket  mer i andra länder. Jag minns förresten inte hur djupt ner i marken man äger sin jord, något drygt spadtag kanske. Sen är staten ägare neröver, kanske ner till mitten av klotet. Vet inte om det är utrett. Det inmutade  område som är föreslaget för inmutning ska heta Harnäs 9. 
 
Idag får vi för övrigt celebert besök!! En barndomsvän till Roland, R,  och hans fru, G, kommer hit och startar med lunch hos oss. Sen får vi se vad det kan bli mer under dagen. De är nog hos hans syster i Årjäng och jag gissar att de kommer med husbil. Inte så ofta vi ses, men kanske blir det något prat om barndomsminnen när Roland och han lekte indianer och cowboys eller  Bröderna Cartwright. Eller också något om R och Gs resor det senaste året  med husbilen. Vi ser i alla fall fram emot mötet med spänning. Vi har hållit tummarna länge för att det skulle bli av.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Då ruvar ni kanske på oanade skatter fast ärligt talat så låter det mest jobbigt. Det enda man kan hitta här är nog bärnsten...

Svar: Ha ha… fast skatterna lär tillfalla någon annan, en engelsk exploatör! Bärnstenarna är ju vackra och dem får du väl behålla! Ha en fin söndag!
Inga Magnusson

Postat av: Agneta Häll

Hej vi skriver ett överklagande till Gruvstaten. Mvh Agneta mfl

2018-08-05 @ 07:55:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback