Ensam röd älgkalv nedanför Liane ...

 ... såg vi igår kväll onsdag vid 10-tiden.  Det såg ut som om den kommit ut från skogsområdet nedanför hägnet. Den betade av ärtorna på Gropejâle. Vi stannade med bilen och väntade att få se kon komma fram någonstans, men det kom ingen ko. 
 
 Den gick runt en god stund och åt av ärtor vid Gropekuel
 
 Den var inte rädd för bilen och oss som stod på vägen och kollade. 
 
 Till slut gick den mot vägen
 
 ... över vägen och bort till saltstenen på andra sidan, noppade och åt lite från buskarna där och gick så in i skogsområdet.
 Vi kollade på den säkert minst 20 minuter men ingen ko syntes till eller hördes locka. Det betyder att hon är död eller hjälplös. Levande och frisk hade hon inte släppt kalven ifrån sig så här, utan lockat på den. Kalven måste också ha gett upp sin mamma, troligen har hon legat någon dag och inte kunnat ta hand om den, och då har han till slut lämnat henne. Kalven kan ha varit högst ett par veckor gammal. 
 
Tyvärr har den inte stora möjligheter att överleva på egen hand, det är så ledsamt. Vi får försöka se om vi kan få hjälp att  finna kon, död eller levande. Kon kan ju har förolyckats på något sätt, vi hoppas att det inte är sjukdom som drabbat henne. Det är illavarslande i så fall.
 
När vi fick syn på kalven hade vi åkt på viltsafari Lisslerud, Mölntegen, Bryngelsbyn och Liane runt. Vi såg 16 rådjur men ingen älg mer än den här stackars kalven. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lillan i Cornwall


Verkligen ledsamt. Det här blir svårt att glomma.


Svar: Ja, vi pratar om den här stackarn om och om igen utan att begripa vad som hänt. Han är en sån ömklig syn, man blir så ledsen
Inga Magnusson

2018-06-28 @ 20:30:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback