Döstädning i uthusen på Liane 2

Ett par jättegamla skidor fanns uppe i taket. Kan ha varit använda i skogsarbete eller bara till nöje. Dem slängde vi.
 
Till vänster en solsäng som Roland köpte till sig för ett antal år sedan. Den har han aldrig använt. Kan inte föreställa mig honom i en solsäng !   Ha ha...! Jag köpte också en men den har inte heller blivit använd. Ingen av oss trivs med att ligga still och pressa i solvärme.  Till höger om den är son Mattias hallskåp från den tiden han bodde i Stockholm på Wolmar Yxkull. Det är egentligen ett bra skåp men vi har inte hittat någon användning för det än och nu har det väl gått 6 år sedan han flyttade till Seattle. Både solsängen och skåpet fick bli kvar. 
 
Något slags skaklar till släpräfsa. Slängda!
 
Drickaflaska i trä. När vi var barn, både jag o Roland, så var det vanligt att man varje vecka kunde köpa en sån här dunk svagdricka av kringresande drickabil. Man lämnade in den tomma flaskan och fick tillbaka en fylld. De första dagarna smakade det riktigt bra med kolsyra i. Sen blev det allt mer avslaget och den bruna drycken fick ett vitt jästlager på botten.
Där jag växte upp var det Mörtsjöns bryggeri men här var det alltså Björke Bryggeri i Dals långed. Två av flaskorna gick till containern n är kvar
 
En kappsläde och en åksläde / korgsläde. De fick efter lite funderingar bli kvar.  Vi trodde åksläden var trasig men det var inte så farligt. 
- Bra å ha!
Fast till vad vet vi inte riktigt.
 
En bit räls från järnvägen som gick genom Sillerud på sin väg mellan Åmål och Årjäng. Rälsen revs upp för länge sedan och varför den här biten hamnat på Liane har vi ingen aning om. Den blev nog kvar, men jag är inte säker.
 
Det här är så roligt och vi såg framför oss hur hela familjen på Liane stod och smörjde in sig med Spenol hudsalva. Ha ha...! Annars var det vanligt att spensalvan som man köpte på mejeriet till korna användes till hand- och hudvård. Den är står kvar !
 
Hästar fanns det alltid på Liane. Det här måste vara en krans som någon häst har erövrat i någon travtävling, men vi vet inte vilken förstås. Den hänger kvar. Nu tror Roland att det var en seger med hästen Blidmin på istrav i Blomskog
 
 
 Tvättmaskin var det här. Man lade kläderna i den här, hällde på hett vatten och tvättmedel, vaggade fram och tillbaka. Roland hjälpte sin mamma med det när han var liten. Då nådde han inte upp till handtaget där han håller nu utan fick stå på sidan och hålla nertill. 
Här går tvättmaskinen ut genom fönstret  och ner i containern. Den slängde vi.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag ser att ni har en hel del att rensa ut men vissa saker är också kära minnen!

Postat av: Stig Söderström

Min far med kompanjon ägde Björke Bryggeri. På somrarna på 50-talet var jag med honom ute till bönderna i Dalsland och sålde svagdricka. Ett minne som för alltid sitter kvar hos mig.
Hälsningar
Stig Söderström

2019-12-08 @ 23:51:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback