Om skogsbranden mellan Hynningen och Tegen i Sillerud

Det ska enligt räddningstjänsten vara ett område på 300 gånger 300 kvadratmeter som brinner. Det ska har upptäckts av brandflyg efter larm om röklukt. Brandlkåren får nu förstärkning från Töcksfors.
 
Enligt upppgift från närboende nu kl 17.00  så ska branden vara vid Höghult, vid Kerstins väg på S-lin´s marker.  Ska enligt uppgift börjat tidigare  och släckts men tagit ny fart igen.
 
Området ligger uppe i Glaskogen norr om E18, en bra bit upp. Man kör dit från strax väster om Svensbyn och mot Tegen. Fast just nu ska man förstås inte åka dit och vägen lär vara spärrad. 
 
Det kan har varit åskan som tänt. Det har åskat här i området ett par dagar. Vi hoppas att orsaken inte är att någon trotsat eldningsförbudet. 
 
Enligt uppgift nu kl 18.00 så är markägaren kontinuerligt informerad och det står en brandhelikopter beredd i Oslo att komma och vattenbomba om det behövs. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Så obehagligt! Hoppas att läget är under kontroll vid det här laget.

Svar: Efter vattenbombning av norsk helikopter så är läget under kontroll! Vi är tacksamma över närheten till Norge. Ofta får vi hjälp därifrån med olika saker
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback