Värsta vargrevir och bästa hus!

Igår var jag med på en tripp ut i värsta vargereviret, mitt i vildmarken. Och vi kollade på ett av de finast hus jag har sett. Det är gammalt och gediget, välbyggt och under renovering. Och så blir jag så imponerad när en husägare lyckas välja exakt rätt färg på fasaden, alltså en bruten vit färg som inte drar åt vare sig gult eller blått.  Den bara stämmer.
 
Här uppe i vildmarken finns också det som för länge sedan var ett skolhus. Gissar att läraren / lärarinnan fick bo i en liten lägenhet på övervåningen. Skolor på den tiden hade alltid många och höga fönster för att släppa in dagsljus.
 
Sen gick jag en långpromenad i det stora vargreviret alldeles ensam. Jag var förstås tacksam att slippa konfronteras med de 2 - 3 vargar som finns här, men jag hade gärna fotat några bamsiga vargspår i vägkanten. Jag spejade överallt men det fanns inga alls. Det fanns inga spår av vilt alls trots fin nysnö. Vackert i alla fall att gå på en skogsväg som är så ödslig som den här.
 
Kvällen avslutade vi med att bjuda en gäst på falukorv!!! Jag lovar att jag aldrig har bjudit matgäster på falukorv förut. Men nu fick det bli så, för maträtten var planerad innan gästen var aktuell.  En trevlig kväll hade vi i alla fall och ugnsfalukorven var helt ok med potmos till. ;- ))  Och matgästen har lovat att inte berätta för någon att han på Liane blev bjuden på falukorv!

Kommentarer
Postat av: Marine Olsson

Vackra bilder på välbekanta platser...mamma gick på småskolan i det skolhuset. Det var en lång väg att traska i dåliga kläder till skolan.

Svar: Men! Hon gick i skolan i det lilla skolhuset! Kanske bara var småskola? Tänk att barn fick gå långa vägar till skolan genom skogen på den tiden. Undrar om de var rädda?
Inga Magnusson

2018-01-31 @ 09:12:28
Postat av: Znogge

Vilket fint skolhus och roligt att det finns kvar. Falukorv och potatismos är väl inte det sämsta att bli bjuden på tycker jag. Hederlig husmanskost helt enkelt vilket inte ska föraktas.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback