Näh... det blev ingen jakt igår!

Från mildväder på så där + 8 grader så föll temperaturen till drygt -8. Det blev skare på snön som är  kvar, inget jaktväder för våra hundar.  Det fick bli en tur till Bofab Grums för koll av kikarsikte och till Karlstad för måste-inköp istället. Men nu har det fallit en del nysnö så kanske kan Roland släppa åtminstone stövarna idag. Jag får ägna mig åt döstädning! 
 
"Hand i hand" står de  fastfrusna barnen i Museeiparken i Karlstad. Det är Lena Cronqvists skulptur. Lena växte upp i Karlstad och levde med värmländske författaren Göran Thunström,  men har sina verk på många platser i Sverige. Hon gjorde både målningar och skulpturer. Jag tycker om hennes konst som kan vara både ironisk och grym. Vid Karlstadsbesöket igår så åt vi lunch på Värmlands museum. Där serveras nog den bästa maten dagtid i Karlstad. Vi hade tänkt vara nostalgiska och gå på restaurang Freden vid torget för en klassisk lövbiff, men där var stängt för renovering. Vi får hålla tummarna att det är köket som ska renoveras och att man behåller den fantastiska inredningen som varit intakt från 60-talet.
 
Vi var inne på Bofab, jakt- och vapenaffären i Grums. Den jättestora kartongfabriken mellan E18 o Vänern, kanske världens största, bygger man vidare på. Tror bygget sysselsätter 800 personer. Det passar bra i skogrika Värmland som har mycket träråvara. Papper för kontor och tidningar går åt allt mindre av, vi är numera nätmänniskor. Vi handlar allt mindre i butiker också men beställer via internet och får hemskickat i just kartonger. Så detta är nog en bra investering på lång sikt. 
 

Kommentarer
Postat av: Veiken

Oj vilka väderväxlingar.... När du är färdig med din döstädning, kan du fortsätta hemma hos mig!Tack.... :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback