Favvokäk - skivspill!

Ok, det ser inte supergott ut men blir väldigt bra. Man bryner det och kokar rätt länge i stekgryta  med buljong och olika kryddor, lök och grönsaker. Det är ben med som ger smak. Kött från svenska gårdar förstås och vi köper det på Ica Sillerud.  Det var dagens middag, god!
 
Sen har jag ett gryt-dilemma. Känns som om jag behövde förnya husgeråden en del. Tänkte först Sous vide. Kristian var här och lagade till ryggbiff på älg på sin och det var oerhört läckert. Man vacuumpackar och kryddar köttet,  kokar det i en bestämd temp i vatten en bestämd tid.  All smaken blir kvar i köttet eftersom den inte kokar ur i vattnet
 
Sen läser jag om slökokare, Crock pot tror jag de heter. De går ut på att koka länge utan mycket vatten. Kan koka medan man är borta tror jag.
 
Igår blev vi bjudna på fantastisk högrev, mör och välsmakande,  kokad i tryckkokare. Först bryner man sedan kokar med kryddor och grönsaker en halvtimme under tryck som man skapar i kastrullen genom att göra den tät.  Ångrar att jag inte antog Björns erbjudande att låna den och testa. Det räcker alltså med kort tid eftersom det skapas tryck i kastrullen, annars skulle man få koka högrev länge för att få den så fin.
 
Vet inte vad jag ska satsa på, funderar ett tag till. Tar gärna råd.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Har ingen erfarenhet men många verkar mycket nöjda.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback