Rådjurssadel i ugn åt vi igår
Jag har gjort den förut men ville ha receptet lite lättare att nå så nu kommer det igen.
Rådjurssadel ( en räcker till 4 personer o lite till), men här är en hel och två små fram. Hade räckt till 8 - 10 pers. Nu får vi rester att äta idag och en ett par portioner till frysen för senare tillfälle.
3 baconpaket
kantareller
morotsstimlor
skivad lök
skivad vitlök.
Ugnen 170 grader i 1,5 timmar, kanske lite mer om det är stora sadlar
I botten av plåten / formen kan man ha rödvin och fond
Köttet skåras lite grunt och man sticker ner lök i skårorna
Mycket örter och salt och peppar.
När det hela är klart så pillar man bort bacon och skär i bitar, lägger det ovanpå vid serveringen
Övrigt mixas och blandas med såsen som görs med fonden som bildats på botten, kanske mer vin och visp i.
Serveras med kokt potatis och kokt kål av något slag och en fin sallad.
Mellon tänkte vi inte på under hela kvällen tack o lov. Goda vänner var på besök och vi hade en trevlig kväll, länge efterlängtat var det.
Kommentarer
Trackback