Präktig innedag med matlagning

Det var ingen dag för utevistelse igår. Så det blev en matlagningsdag igen. Jag kokade  pepparrotskött på älg. Det blir buljong också till pepparrotssåsen,  gryta, köttfärssås och till viltsoppa. Extra rörben med för att ge mycket smak.
 
Buljong från koket  fick  gå till en omgång älggryta. I den finns också kantareller, lök, rotsaker, soja, rödvin (från fryst skvätt) och lite vispgrädde.
 
Det blir bra om man bryner allt i grytan  ordentligt först.
 
Till slut  tinade jag upp en del älgfärsfräs och gjorde en omgång köttfärssås. I den använde jag också buljong från pepparrotsköttet. Skönt att kunna frysa ett antal matportioner som vi kan tina opp och äta vartefter. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Smidigt att få lagat så mycket mat nu när vädret inte inbjöd till någon utedag.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback