Ok torskrygg blev det! Men inte mer!
✓ Det här behöver du:
4 st torskrygg
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 paket bacon
3 scharlottenlökar, finhackade
2 dl vispgrädde
1 dl riven ost
1 msk fransk senap
1 burk creme fraiche
1 dl gräslök
✓ Gör så här:
Salta och peppra torsken. Lägg i ugnsfast form.
Blanda samman alla övriga ingredienser utom
osten. Förstek baconen och löken. Häll över
fisken och sist strö över riven ost.
In i ugnen på 225°C i 20 min.
Servera med pressad potatis och sallad.
På tok för hög temperatur skulle jag vilja säga. Prova att rimma den i lite salt och socker i en timme. Därefter 150 grader i ugnen ca 15-20 minuter och torsken blir perfekt!
Såsen gör ju att det tar lite längre tid men gradantalet känns högt. Hur som helst så är det alltid bra med en sticktermometer. Lite socker i lagen är perfekt!