Ok torskrygg blev det! Men inte mer!

 
Den får väl betyget ok då gårdagens torskrygg, den bästa hittills. Nu säger det inte så mycket i raden av fiaskon men i alla fall, det är något som går att förbättra.  Insikt nummer ett är att jag kan inte härma restaurang Riches i Stockholm klassiska ångkokta torskrygg med pepparrot genom att vattenkoka fisken. Jag lyckas bara få den trådig och sönderkokt. Det är bättre att göra den i ugnen, 225 grader i 25 minuter. Och innan har jag saltat på den för att den ska hålla ihop bättre. 
 Jag körde på det här grundreceptet. Men jag hade behövt lite mer bacon, lite mer salt. Fisken skårade jag innan och saltade lite och det var bra. Nästa gång blir det nog riktigt bra. Bra tillbehör var pressad potatis och broccoli och sallad. Och så förstås riven färsk pepparrot.

Det här behöver du:

4 st torskrygg

2 krm svartpeppar

1 tsk salt

1 paket bacon

3 scharlottenlökar, finhackade

2 dl vispgrädde

1 dl riven ost

1 msk fransk senap

1 burk creme fraiche

1 dl gräslök

Gör så här:

Salta och peppra torsken. Lägg i ugnsfast form.

Blanda samman alla övriga ingredienser utom

osten. Förstek baconen och löken. Häll över

fisken och sist strö över riven ost.

In i ugnen på 225°C i 20 min.

Servera med pressad potatis och sallad.


Kommentarer
Postat av: Znogge

På tok för hög temperatur skulle jag vilja säga. Prova att rimma den i lite salt och socker i en timme. Därefter 150 grader i ugnen ca 15-20 minuter och torsken blir perfekt!

Svar: Fast den var bladig och fin, lagom fast. Kanske behövde den tempen med så pass mycket sås som det var med. Jag rimmade i salt innan men socker ska jag pröva också
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Såsen gör ju att det tar lite längre tid men gradantalet känns högt. Hur som helst så är det alltid bra med en sticktermometer. Lite socker i lagen är perfekt!

2018-02-03 @ 18:04:49
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback