Mathjälp för rådjuren

Nu behövs hjälp för rådjuren om de inte ska svälta ihjäl. Det är rätt mycket snö och det betyder att det är svårt för dem att orka sparka sig ner till gräs o ris. När det blir så kallt som nu så går det åt mycket energi att hålla värmen också.  Ovan är foderplats som Roland snickrat och fyller på med viltfoder som han köper  på lantmännen.
 
Vid Lianeladugården ligger ensilage som våra arrendatorer  skänkt som viltmat till viltvårdsområdet. Det går bra att hämta för den som vill ha.
På Brogärdet har Roland  plogat undan snö med traktor för att hjälpa viltet att komma ner till gräs. Längst där nere i skogsbrynet  finns en saltsten med mineral. Och vatten i älven är nära-
 
Det finns ju organisationer som säger sig värna om djurens liv och rätt, fast när rådjuren  nu behöver akut hjälp så ser vi inte till dem. Man får anta att det är bekvämare  att vara djurvän i teorin än i praktiken.  Runt omkring i bygden så görs däremot såna här insatser av markägare, bönder och jägare i all tysthet. Det  har man alltid gjort. Det är stora arbetsinsatser och även en hel del pengar för inköp av foder för att hjälpa djur som annars skulle dö en långsam svältdöd inför våra ögon. 

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Förstår att rådjuren behöver hjälp i det här vädret! Vi ger bröd till fåglarna och allt fisk- och skaldjursrens till fiskarna :) Det är ju de djur vi har närmast ...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback