Åkte Liane-spåren bort till Signebyn idag.

Bilden tagen på hemvägen. Till höger ligger Signebyns friskola. Jag jobbade där i 10 år när det var kommunal skola, tills mina egna barn skulle gå där. Då slutade jag, man ska helst inte vara lärare för sina egna barn. Det är en svår balansgång. Jag insåg att jag inte klarade den särskilt bra när en praktikant talade om för mig att jag särbehandlade mina egna barn negativt. Man får inse sina begränsningar.
 
Jag passerade precis förbi skolans idrottsplan. Där har spelats mycket fotboll och annat genom åren. Undrar om det är så att de människor som är idrottare och idrottsengagerade är mer benägna att mobba än andra? Jag menar att de har en stark  drivkraft att ge sig på och besegra den som är svagare? För mobbning handlar mycket om maktlystnad, det har Raundalen / Olweus visat på i sin forskning. Det är bara spekulationer och funderingar apropå. Vore roligt att se några studier i ämnet.
 
Där ramlade jag igår. Vid Bobergskuel. Trodde aldrig jag skulle ta mig opp igen, ont gjorde det överallt. Inte så lätt med en tax som stretade i kopplet och inte alls förstod varför det roliga tog stopp. Men till slut stod jag på skidorna igen och kunde fortsätta.  Dagens tur blev väl sammanlagt ett par timmar. Och nu vet jag att på undersidan överarmarna så finns muskler. Efter ett par dagar med skidåkning så skriker de och gör ont. Hade ingen aning om deras existens innan. ;- ))
 
Mina skidor är alltså sedan ungefär  1987, så där 30 år gamla. De är inte vallningsfria men ovallade med bra glid åt alla håll, så det är kämpigt i minsta motlut, måste hänga på armarna. Och det går ruggigt fort i nerförsbackar. Jag åker alltså helst helt platta spår.
Så här gjorde man reklam för skidor på den tiden. Har ingen aning om vad det betyder. Men nåt med att molekylerna på just de här skidorna ger hög fart. ;- )) Jag borde kanske ha lite fästvalla mitt under. Någon / några hade åkt Lianespåren idag före mig, syns för det kom lite nysnö inatt. Roligt att de blir utnyttjade.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback