Solen silade vackert genom Bobergskuel!

Solen lyste fint genom träden på Bobergskuel när vi åkte Lianevägen hem i kväll. Det är en liten träddunge nedanför Prästgården. Bakom kullen på den här bilden finns Signebyn med skola. 
 
Kullen lär ha fått sitt namn av förste Boberg som kom till Liane. Det var visst Karl Bobeg ungefär 1909 och  Valfrid Boberg  De kom från soldattorpet Västra Boda i Tegen, ev bodde de först på på Prästgården.  På Prästgården stannade två  systrarna Boberg och jobbade som barnmorska, kalfaktor och klockare. Kyrkan låg ju bredvid.  Jag har kontakt med en ättling till dem, Karen Boucher via fb. Hon bor på Cape Cod. Karl Boberg på Liane hade flera barn, bl.a. Oskar och Ester. Ester gifte sig med Gustav Kylén med ursprung från Blomskogs Kylin-släkt och sedan Döverud och sedan Liane. Gustav o Ester var Rolands farfar och farmor, men Gustav dog ung och lämnade en stor familj efter sig, bl.a. Rolands pappa som var äldst.
 
På den här kullen brukade Rolands farbror Nils på Liane plocka blommor till sin fru Anna varje Mors dag. Och Roland plockar till mig också därifrån ibland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback