Sista spiken i renoveringen på Liane idag!

Nu är det klart med isolering och ny fasad på Liane. Arbetet har pågått sedan slutet av oktober om man räknar allt. Men nu är det klart och Roland slår i sista spiken på nordväggen. Det fattas bara att göra klart fasadbelysningen. Vi bestämde oss för att ta tre lampor på varje gavel, det blir snyggare. Lamporna kom idag och blir oppsatta på måndag. Sen återstår en del jobb inne,  att ställa tillbaka möbler och fixa med gardiner till nya fönster. Ja, och så städning förstås. Ny tvättmaskin kom i morse, jättebra. Sen kan julen börja och barn med familjer kan komma. Det ska bli roligt, vi väntar så. 
 
Här är de som gjorde det! Evert, Roland och Erik framför det färdiga huset. 
 
 
Så här skrev Roland på en bräda under fasaden. Det kommer att hittas av den som river ner huset om kanske 100 år. I ett hus här i närheten som revs nu, hittades anteckning från Everts farfars bror Oskar som höll i det bygget. . Den var daterad 1915. !
 
Roland har målat allt första gången innan det satts på plats. Han har räknat ut att det sammanlagt är två kilometer brädor, underbrädor och läkt som målats. Sen ska det målas en gång till på plats på huset till sommaren, men då blir det nog sprutmålning av det röda. Och handmålning det vita. 
 
 
Tror det har gått åt 60 liter rödfärg. Nästa gång det är dags för renovering så får det bli barn och barnbarn som tar hand om den.
 
Mer om dagens äting blir det imorgon. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så bra det blev så nu är det bara att vänta på finbesöket!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback