Liane inomhus efter renoveringen

Det blev lite annorlunda inomhus med nya Liane, fler fönster. Vi var fundersamma innan vi satte in mer fönster, exempelvis det rakt fram här,  hur det skulle gå att möblera, men det funkar förvånandsvärt bra. Ett av sovrummen uppe
 
 
 
Köket uppe. Det är som förut. Gardinerna som Rolands mamma broderade är kvar, passar här.
Sovrum nere med ett nytt fönster. Den romantiska trädgrenen med ljus i över sängen  har vi tagit bort. Den var spröd och gick sönder när vi tog ner den.  Får se om vi fixar en ny till våren. "Vedtraven" och Oskars kattuggla är kvar i alla fall.
 
Det blev en del mätning och fix av tavlor
 
De tre tavlorna målade av göteborgsmålaren Adon hänger kvar. Han målade fåglar och gjorde det väldigt bra. Kuddarna med "guldtyg" sydde min mamma av draperiet vi hade i mitt barndomshem i Bäck.
Köket nere är som förut. Det funkar. Det är alltså två lägenheter i huset, en oppe och en nere. Tre rum och kök i varje. Passar för två familjer.
 
Det gick bra med fönstret i sovrummet nere också. "Stenmuren" är kvar med sin hylla med "växter" på, elevationssängar, fiberuppkoppling  och teakbordet från 60-tal. Här lyckades jag förhandla bort gardinerna. ;- )) Det fick räcka med rullgardiner. Bilden är tagen innan ställningarna tagits bort, de syns genom fönstret
 
 I vardagsrummet nere blev det till slut ordning på gardinerna. Det blev de som Rolands mamma hade virkat. Egentligen var de långgardiner men fungerade också som kappor.
 
 
Skönt att vi är färdiga med det här stora renoveringsprojektet.  Nu räknar vi med att våra liv ska gå in i ett lugnare tempo framöver. Vi måste ju krasst inse att vi blir äldre och inte orkar leva så hektiskt.
 
Huset Liane  är en kombo av gammalt och nytt. Så mycket gammalt som möjligt finns kvar men en del har vi måste byta till nytt. Olika tidsepoker är det, mycket minnen och nostalgi. När inte våra barn och barnbarn är här så hyr vi ut huset veckovis / dagar till gäster som vill uppleva naturen runt oss, plocka svamp, jaga  eller fiska. Man kan få fiskebåt med också. Det är inte så långt till båthamn och badplats
 
På agendan idag söndag står alltså att griljera skinkan, ta emot sonfamiljen och en del andra julförberedelser.
 

Kommentarer
Postat av: Gubben

Så fint det blev och håller med om att nu får man tänka på att åldern kommer ifatt en
God Jul!

Postat av: Anneli

Älskade Liane. Så många minnen. Tack för att ni tar så bra hand om det ❤❤❤

Svar: Det värmer hjärtat att du uppskattar våra bemödanden! Du har tillbringat många dagar här under din barndom, förstår att du har många minnen härifrån.
Inga Magnusson

2018-12-23 @ 07:30:15
Postat av: Veiken

Så fint och varsamt ni har renoverat.
Jag vill önska dig och din familj en fantastiskt fin jul!

2018-12-23 @ 14:10:10
URL: http://veiken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback