Julbord åt vi på Ikea i Karlstad idag

Vi gjorde lite kompletteringsinköp till jul idag och det fick bli en tur till Karlstad. Vi passade på att äta Ikeas julbord, vilket vi gjort de senaste åren. Man bjuder på nytt varje år och det är synnerligen prisvärt. Som family-medlem betalar man 149 kr per pers för sig själv och en till.  Ovan är det kalla bordet och bakom det dessertbordet med ris a la Malta och en paj och en del mer. 
 
Ovan här är det kalla bordet med skinkan, korvar, sillar, sallader, lax och annat. 
 
Den enda laxen var lingongravad och jag saknade lite kokt och rökt. Men den här var god med sin hovmästarsäs. 
 
Sillarna var goda sa Roland, jag hoppar dom.
 
Detta hängde med på min tallrik. Det var goda vegetariska gratänger och sallader; grönkål, rödbets och potatis. Premiär för min del att ställa brickan på en vagn. Det var himla bekvämt fast jag bara hade en bricka, händerna fria. Och sen kunde den stå bredvid bordet när vi åt.och fungera som extra avlastning
 Här är det varma bordet: köttbullar, prinskorv, små isterband, revbensspjäll, Jansson, grönkålsgratäng, och ett par andra vego-gratänger.  Grönkålsgratängen tyckte jag var en höjdare så den backade jag om på tillsammans med laxen och en skinkbit. 
 
Dessert och kaffe ingick i priset så det åt vi också förstås. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Oavsett vad man tycker om julmat så måste jag hålla med om att det verkligen är otroligt prisvärt. Fint såg det också ut så jag förstår att många nappar på erbjudandet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback