Hur klantig får man bli?

Alltså jag skulle göra en dessert med ugnsrostad riven mandelmassa på pannacotta och hallon. Satte in den rivna mandelmassan i ugnen, kollade ett par gånger, det hände inget. Men sen plötsligt, på bara någon sekund så var alltsammans svartbränt. Jag rev ilsket ut formen ur ugnen, ställde den i diskhon och SPOLADE KALLT VATTEN PÅ! Hur dum får man bli?? Spola kallt vatten på en form som är 225 grader varm?  Så här gick det förstås. Gräm, gräm! Det var en väldigt bra form som har glaslock och som jag letade upp på second hand efter flera besök i olika butiker. Såna här bra grejer nytillverkas inte. Nu får det bli nytt letande och rotande.    Gårdagens dessert räddades av att jag hade mer mandelmassa att riva och när den rostades så bevakade jag den hela tiden. Gästerna blev i alla fall både mätta och nöjda. En trevlig kväll hade vi.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken otur och så synd på en bra form. Men man lär sig av sina misstag även om det är irriterande...

Trevlig andra advent!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback