Hundpromenad igår söndag.

 Här går jag förbi den gamla prästgården. Området runt huset kallar vi för Prästeparken. Jag gillar det med de gamla nedfallna träden. Det är träd som har fått självdö i laga ordning, inte avrättas av någon motorsåg.  De vilar nu lugnt i avvaktan på att förmultna och bli näring till en ny generation. Jag vet ju att allt stora skogsområden inte kan ha det så här, men jag trivs med anblicken av den här platsen.  Ovan här är drängstugan.
 
 
 Arrendatosbostaden. Här bodde av tradition den bonde som arrenderade prästgården med mark och uthus. Det var förr rött och vitt men är nu fint renoverat.
 Bastehage ligger här till vänster, innan jag kommer upp på stora vägen, den som går mellan Bengtsfors och Svensbyn. I Bastehage fanns förr en bastu som jag antar kunde användas av dem som bodde på Prästgården men kanske även av andra. Av själva bastubyggnaden syns inget idag, den är borta. Och bastar gör bygdens gubbar varje fredag kväll i Signebyns skola.
 Det här huset heter Brogärdet och det ligger på Nolare Brojâle. Bakom mig där jag står och tar bilden så är Sönnare Brojâle.
 Jag fortsatte mot Egenäs, fast inte med ambitionen att gå ända dit. Roland hade ringt och ville jag skulle komma med grillkorv och glögg till honom där han väntade på att Hej skulle få opp en hare. Jag gick några kilometer på den här vägen och så mötte han mig och Seffrin. Men först lite mer bilder från promenaden
 Precis där skylten står kan man vända sig om och ta bild på den gamla prästgårdsbyggnaden. Det är ett stort hus med många rum, tänkt att vara både bostad och arbetsrum för församlingens präst. Nu är det förstås sålt till privatpersoner och hålls fint i ordning. Fortsättning på min hundpromenad vid senare tillfälle. Det blev så många bilder, hinner inte alla nu.
 
 
Det är rätt mycket vatten i älven och sjön nu, Östra Silen.
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback