Måndag

Sista kvällen med son Markus för den här gången  igår kväll. Idag måndag tog han bussen till jobb. Det blir tomt utan barn och barnbarn på Liane men vi är glada att vi fått ha dem här nästan hela sommaren. Många fina minnen har vi att prata om sen. 
 
Idag blev en dag med alldeles normal temperatur!! 
 
 
Jag tog äntligen itu med stryktvätten. Den har legat länge nu i avvaktan på att värmen skulle ge sig. Jag stryker inte så mycket mest örngott och  handdukar, servetter och dukar.  
 
 Örngotten är är gamla och slitna, tillverkades någon gång på 50-talet tror jag, med knytband och virkade spetsar. De som är märkta med M har min mamma gjort till familjen då. De som har EM är gjorda av min faster Ester, det betyder Ester Maria. Hon föddes 1900 tror jag och är död sedan många år. LP är också en märkning. Dem gjorde min mamma till sin mamma, alltså till min mormor Lina Pettersson. Sedan några år använder jag de här istället för att låta dem bara ligga.
 
Fast det finns en lite hög kvar till nya svala dagar! 
 
Morgonen blev det lite jobb i trädgården. Mycket har förstås försummats nu när vår tid mest har gått till barn och barnbarn.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Har man så fint besök så får verkligen strykningen vänta tycker jag! Tänk vilket arbete man lade ner förr på att märka handdukar och lakan.

Svar: Ja mycket arbete på handarbete. Men så var man också många i varje hushåll.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback