Kils slakteri saluhall i Karlstad

 Vi hade några ärenden i Karlstad igår fredag. Så hittade vi då äntligen hit, till Kils slakteris saluhall i Karlstad. De har nyöppnat nu i sommar efter renovering. Fattar inte varför vi inte har hittat hit förut, fast inte så lätt att finna lokalen förstås. Traktorgatan 6  ligger den på, bakom Mio ungefär, men syns inte förrän man är där- 
Det var mycket folk redan när vi kom, men vi tog en nummerlapp och väntade tålmdigt så där 15- 20 minuter innan det blev vår tur. Medan vi väntade blev det ännu mer kunder i lokalen. Kanske smart att välja en annan dag än fredag em för besök här, eller också är det här stället lika populärt alla veckans dagar.
 
 
 Fanns fina skinkor
 Till o med rådjursfärs
 Ostdisk
 Lamm 
 Rökt eller torkad oxfilé tror jag att detta var, eller kanske bara vanlig välhängd färsk, fast den var inte i vår prisklass ;- )) 
 
 Falukorv enligt Kils gamla recept
 
 
 Man kunde köpa en kasse med olika goda grejer  för 199 kr
 
Vi fick med oss en del hem;  falukorv, bratwurst, ölkorv, Ramslöksalami, bearnaisesås (gjord på travrestaurangen och skickad hit) hjortonröra,  Kaltenburg creamy ost, Brieost, spekeskinka.  
 
På hemvägen stannade vi till på Hillerströms ICA Långserud. Där kan man köpa bröd från Nordells konditori i Arvika. Jag fick med mig deras brödkaka och den matchade  saluhallsfynden till kvällsmat för Rolands del. 
 
Det gick att sitta ute igår kväll och äta. Och det fick bli ett gott bubbel till det smarriga käket, en gåva från barnen i somras tror jag, Charles Mignon.  Jodå, vi köpte en bordsbrasa i Karlstad igår;- )) En sån som vi såg hos Lennart o Eirin häromdagen.  Mer om den senare, den var ett fynd. 
 Rolands favvo; spekeskinkan på Nordellskaka och så gräslök från pallkragen bredvid oss på altanen. Bättre blir det inte en fredagkväll!
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så mycket gott och perfekt med bubbel till!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback