Ensamma älgkalven, vildsvin och magra älgar.

 Stackars ensamma älgkalven ser ut att vara frisk och välmående så här långt. Fast han är liten förstås. Hade nog behövt dia sin mamma för att växa bra. Men hon är alltså borta sedan rätt länge nu. Kalven syns här runt Liane. Igår var han i kalhygget söder om Mikael tror jag. 
I kväll var han av och till vid saltstensstubben nära vårt hus. Saltstenen är slut men det finns mycket salt på stammen.
 
Sen fick vi rapport från en god vän som jagat här ett par dagar. Han hade sett 10 vildsvin nedanför Liane, ungefär vid saltstenen som är där söder om vägen. Det kan ha varit en sugga med halvstora ungar. Usch, så här nära vill jag inte ha dem! De gör sig bäst på tallriken! ;- )) Sent igår kväll  fredag ringde polisen att ett vildsvin var påkört vid Lisslerudinfarten och att man behövde eftersök på det. Det var anmält av K- H Kilhlberg. En kulting var påkörd i en flock som bedömdes vara mer än 20 grisar, 5 - 6  suggor och resten kultingar.  Roland försökte få tag på ett eftersöksekipage som är godkänt för eftersök på vildsvin. Det är inte så lätt, finns ännu så länge inte så många. Det gjordes i alla fall ett långt eftersök med hund men man fann ingen skadad kulting.
 
Gode vännen  hade också sett en fin till synes frisk älgtjur längre söderut på området, en med många taggar, 10 - 12. Fast tyvärr hade han dessutom sett en tjur och en ko som båda var ovanligt magra, revbenen syntes. Det är oroväckande med de här tecknen på att det kan finnas sjukdom hos älgarna i vårt område.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vildsvin vill man helst inte ha inpå knuten. I förrgår var det en mopedist som krockade med ett vildsvin här. Tack och lov så gick det relativt bra.

Svar: De gör stor skada på kort tid, svårt att få hejd på. Och så förökar de sig snabbt, r svårjagade, inte lätt att hålla nere antalet.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback