Det är drag i Grums!

 Det gjordes ju tv-program om Grums för ett par år sedan. Orten utmålades som en plats med landsortens  totala hopplöshet, ingen utveckling, ungdomarna flydde, man jobbade eller utbildade sig på annan plats. Men nu borde tv återvända och be om ursäkt! Det är drag i Grums! Här byggs en av världens största kartongfabriker. I Värmland finns ju massor av skog och man har länge gjort bl.a. papper av den på Gruvöns pappersbruk. Men nu går det inte åt så mycket skrivpapper längre, däremot handlar vi på nätet och får varor i paket. Alltså går det åt massor av kartong. Det har man fattat här och valt rätt produktion.
 Så där ser fabriken ut på långt håll från E18. Jag tog bilderna när vi var i Karlstad senast. Grums ligger på vägen dit.
 Själva den nya byggnade är gigantisk när man ser den i verkligheten och den ligger alldeles bredvid europavägen
 Detta kan man kalla byggnadsställningar, de som ska stötta upp bygget av jätte-silos
 Det är osannolikt många baracker som utgör boende för dem som jobbar med bygget. Tror att det är runt 1000 personer inom olika yrkeskategorier. Och man kan bara försöka föreställa sig samordning och logistik med så mycket folk! Rätt grejer ska finnas på plats och i rätt ögonblick
 Men det räcker inte bara med kartongfabriken. Här byggs något annat stort för något slags produktion, men jag vet inte vad och alltsammans är byggt i trä. Ser fantastiskt ut. Fick  kommentar från Lena att det är Gruvön som bygger här och det som ska göras är limträbalkar. Så var det löst också. Tack för info!
 Till o med Rasta bygger, det har blivit en hotelldel.
 
Kan bara säga grattis Grums! Vilken revansch efter  TV- programmet svartmålning av orten!
 

Kommentarer
Postat av: Lena

hej
kan upplysa dig om att det är Gruvöns sågverk Stora Enso som bygger den fabriken för att göra limträbalkar i , det vet nog Roland vad det är,
hälsa till honom förresten också och att vi målat klart

Svar: Tack för info om fabriken Lena! Intressant! Och jag ska hälsa Roland
Inga Magnusson

2018-08-28 @ 18:57:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback