År två som pensionär startade idag för mig!

Kollegorna började jobba idag. Jag tänker på dem och önskar dem ett gott nytt läsår!  Det var för min del alltid en dag med  positiv förväntan och glädjens återseende efter sommarlov.  Jag har haft ett roligt jobb och tänkte nog före pensioneringen att det skulle bli svårt att sluta helt. 
 
Men det är inga problem, jag känner ingen sorg över att vara kvar hemma idag. Det har varit en fin dag med vackert väder och bokläsning. Inte en så himla bra bok, men den duger och den skulle liksom läsas. Jag återkommer till den när jag är klar.
 
Det blev en njutbar dag idag och jag är glad att jag till slut, för drygt  ett år sedan, bestämde mig för att sluta jobba. Jag accepterade att bli avskedad vid ålder 67 så som praxis är i kommunen, ville inte hänga kvar på timtjänst.
 
Tiden går fort men utan stress. Jag hinner göra färdigt sånt som påbörjats och i lugnt tempo. Men det blev inte alls långsamt som jag fruktade innan. Känner mig frestad att använda en sliten klyscha; fattar inte hur jag hann med att jobba förut. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Härligt att du trivs så bra med din tillvaro. Jag brukar känna förväntan men tyvärr var det inte den starkaste känslan i dag...

Svar: Kanske har något med barnbarn att göra! På något vis vände värderingarna i livet när jag fick mer tid att ägna åt barnbarnen. Jobbambitionerna sjönk undan.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback