Totalt onödigt hushållsarbete "on a rainy day"

Högen med stryktvätt hade blivit allt högre, allt för många fina dagar har lockat till utevistelse istället för strykning. Men igår var det mulet och småregnigt. Det fick bli en insats med strykjärnet. Jag vet naturligtvis att det är ett totalt onyttigt och onödigt hushållsarbete.  Moderna kvinnor sysslar inte med sånt här. Bara vi envisa gamla kärringar.  Men det handlar för min del inte om att försöka vara präktig eller så, det handlar enbart om njutningslystnad, den sköna känslan att kunna lägga kinden mot en kudde med ett struket örngott.  Jag har alltid strukit örngott. Förr manglade jag lakan också men det slutade jag med för rätt länge sedan. Det får finnas gränser, man får välja. Jag strök barnens kläder också, alltid. De såg så fina ut med dem. Fast de brydde sig nog inte och jag kan inte föreställa mig att de stryker sina barns kläder. ;- ))
Tygservetterna stryker jag också. Gillar att använda dem. Vi har alltid tygservetter både till fest och till vardag, bara för att de är behagliga. Mamma sydde de flesta av dem när hon levde och hon tyckte det var så roligt att få hjälpa till med sömnad. Hennes dagar blev långa på ålderns höst, hon uppskattade att få vara nyttig.  Sen stryker jag förstås gubbens skjortor men det blir sällan numera sen  han avsagt sig i stort sett alla uppdrag i förening och politik. Flanell funkar bra utan strykjärn. ;-))  Nu är strykningen avklarad för den här gången. Nästa gång blir nästa regniga dag och den ser ut att dröja.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Här stryks det inte mycket mer än Husses skjortor och det jobbet får han göra själv. Jag tycker nämligen att det är urbota tråkigt ;-) Men visst är det gott att lägga sig i strukna eller manglade lakan, det förnekar jag inte!

Svar: Du är en modern kvinna. Och din man är en modern man, icke att förglömma! Roland har nog aldrig strukit en skjorta i hela sitt liv. :- )) Tack o lov så blir snygg-skjortor sällan använda numera sedan han slutat med politiken och föreningsengagemang.
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Här är en envis gammal käring till! Jag stryker i stort sett allt utom underkläder och strumpor! Visst är det ljuvligt att lägga sig i rena nystrukna lakan! Mina barn tittar lite konstigt på mig när jag säger så. "Men mamma lakanen blir ju skrynkliga efter en natt. Ska du byta varje dag"
Hmm dom förstår inte grejen! :)

Svar: Ha ha... så där reagerar barnen på sina gamla föräldrars märkliga traditioner! ;- )) Känner igen det.
Inga Magnusson

2018-04-10 @ 10:22:37
URL: http://veiken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback