Jag älskar skogen!

Jag har nog alltid älskat skogen och det har hållit i sig genom åren. Som barn var jag mycket  ute i skog och mark. Mina föräldrar tycktes ofta ha ärende ut i markerna för att samla svamp, mossa, bär, ris eller bara göra utflykt i skogen och jag hängde med.  Sen med andra barn i lekar och själv också förstås.
 
Det är nåt med dofterna, de vackra synintrycken, ljuden, ja alltsammans som jag mår bra av. Det är  inte bara inbillning utan skogens välgörande effekt finns dokumenterad. Man har forskat på hur vistelse i skogen påverkar människan och det är klart positivt. 
 
Här uppe gallrade Roland för några år sedan. Det måste göras i skogen för att kvarvarande träd ska få växtutrymme, ljus och luft. Det är en del av brukandet i skogen. Men det är också en god gärning åt alla som vill vara i skogen, det blir så vackert att se på, lite som park. Seffirn gillar det också! 
 
 Här finns inte bara spår av djur utan av människor också. Det gula bandet betyder att det är ett älgpass här och så har en fågelholk satts upp för att ge fåglarna boplatser i skogen.
 
Här har Roland gallrat i vinter. Nu blir det också som ett parklandskap, vackert att se på, livsområde för nya växter och djur. Nu bor jag nästan i skogen och kan gå i skogen så ofta jag vill med tax Seffrin. Det är livskvalitet. 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Visst är skogen vacker och härliga bilder från er skog! Själv föredrar jag dock vårt öppna landskap och att bo vid havet men det hindrar mig inte från att njuta av en härlig tur i våra fina bokskogar.

Trevlig tisdag!

Svar: Vi är ju lyckliga nog att bo i ett land där vi kan vandra både i djupa skogar och öppet havslandskap. Det är jag tacksam för. Nu ska jag åka till Åmål på däckbyte, bilnyckelfix och shopping. Ha en bra dag du också!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback