I Karlstad igår var våra gäster o Roland

Våra jägmästar- gäster guidades till Karlstad av Roland idag. Man startade dagen på statliga Skogsstyrelsen som har koll på all skog i Sverige. Det blev bra information. Så här mycket brukbar skog finns i Sverige, det är mycket.
 
Skogsstyrelsen har kartor tillgängliga över varje skogsfastighet och hur skogsbeståndet ser ut där. Så är det inte i Tyskland
 
Det blev också ett besök på Jägareförbundet i Karlstad, guidning av Gunnar Glöersen som berättade om svensk viltförvaltning och Jägareförbundets roll. 
 
Improviserat och spontant besök på Länsstyrelsens viltförvaltningsavdelning blev det också Det krävs registrering och idbrickor för att komma in. Man fick info om bl.a. rovdjurens position i landet. Det fanns olika skinn att kolla på enligt bilden nedan. ;- )) Tyskland har också problem med varg. Och dilemmat är det samma som i Sverige att människor på landsbygden drabbas och där vill man ha färre rovdjur, medan stadsbefolkningen är i majoritet och vill ha många.  I Tyskland finns också skillnad så till vida att vargen är mindre populär i östliga delarna, vargen kommer ju invandrande från Polen. I Tyskland finns också vargambulans, dvs en djursjukvårdstransport som genast kan sättas in om en varg blivit skadad på något sätt. ;- )) (Man tar sig för pannan!!) 
 
 
 
Dagens studiebesök avslutades i Grums på vapen och fiskebutiken Bofab. Det var ett populärt besök för visst är de här killarna jägare också. Men därifrån finns inga bilder.
 
I går kväll hade vi grillknyte på Liane i grillhuset. En fin kväll som började sommarvarmt, men som snabbt blev kall när solen gick ner. Och idag åker pojkarna hem. 
 
Killarna arbetar ju på tyska Skogsstyrelsen i delstaten Mecklenburg Vorpommern och då har man en slags uniform i jobbet. Den var både fin och praktisk. ;- ))
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback