Dan Andersson-musik på Tjolitta igår kväll och dito meny på Stationscafé

Rikard och hans musiker gjorde en jättefin kväll om Dan Andersson, hans liv och musik på Tjolitta igår. Arrangör var suveräna förening Idé och Hanverk som kämpat i många år med att sprida kultur och hantverk i Sillerud på olika sätt. Det är duktiga eldsjälar.
 
 
Det var fullsatt på Tjolitta, hade nog inte gått in en enda människa till. I inträdet ingick macka och kaka. Jag fick också, tack för det.
 
På eftermiddagen åt vi Dan Anderssoninspirerad meny på Stationscafet i Svensbyn. Läcker svampsoppa var förrätt.
Rökt älgrygg med potatiskaka och rostade grönsaker var den goda varmrätten.
 
Ett vin som passade både till förrätten och varmrätten.
Desserten var smarrigt god och dessutom vacker att se på. Nu har vi ätit så mycket god mat de senaste dagarna. Det blir nyttigt att starta veckan med en magerdag på 5:2. ;- )) Misstänker att vi skulle behöva vända på siffrorna och ta 5 svältdagar och två ätdagar nu efter helgens frosserier. ;- ))
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken trevlig och god helg ni har haft! Men nu väntar tydligen andra och magrare tider ;-) Fast jag tror inte att det är någon fara på taket om man återgår till normal kost direkt. Det handlar om att skilja på vardag och fest!

Trevlig måndag!

Svar: Vi brukar ha "magerdagar" på 5:2 på måndag och onsdag! Funkar med rutin, vi har hållit på i drygt tre år nu. Passar oss bra, vi som hellre svälter två dagar i veckan än ändrar vår kost alla dagar. Skönt att hitta den variant för vikthållning som passar. Ha en god måndag du också och omtankar till dig i det som är jobbigt.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback