Son Mattias presentation på folkhögskolan Kyrkerud

Årjäng har en fin folkhögskola som heter Kyrkerud. Den har estetisk inriktning och ligger vackert vid sjön Västra Silen strax utanför Årjäng. Mattias var ombedd att här berätta lite om sitt jobb med datorgrafik inom spelbranschen. 
Roland o jag var där och lyssnade. Vi kunde konstaterade att han gjorde det suveränt. Han har hållit på med detta i stort sett hela sitt liv och kan ämnet utan och innan. Dessutom var han god pedagog, dvs förmedlade det hela på sätt som gjorde det hela begripligt. Det var överraskande för mig  och gladde min "lärarsjäl" ;-))  Men han har förstås fått en hel del träning. I hans jobb ingår ofta  att kunna presentera vad han gör för mindre och större samarbetsteam.
 
Imorgon ska han göra sin presentation på högstadiet i Årjäng, fast lite modifierat, inte så långt. Syo Anna ringde imorse och ville att han skulle komma efter lunch. Så blir det. Jag tänker att det kan vara en god gärning att förmedla till barn / ungdomar på landet långt från storstad att man kan förverkliga sina drömmar fast man inte växer upp med hjälpsamma kontakter och hjälp utifrån. Fokuserat intresse och hårt arbete räcker långt. Sen berättar han också om bakslag som  han bara  måste lägga bakom sig för att  gå vidare. 
 
Här är exempel på spel som Mattias har varit med och gjort; Halo 5, tre stycken Battlefield, två  Mercenaries, Futurama och Asterix. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Kan tänka mig att det var en uppskattad föreläsning. Ett drömjobb för många pojkar har jag förstått när vi talar om framtida yrkesval.

Svar: Ja, det är i alla fall Mattias drömjobb. Han har hållit på så där 30 år och älskar det fortfarande. Ska bli roligt att höra responsen imorgon när han varit på Årjängs högstadium med en presentation.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback