Idag för precis 100 år sedan föddes min lilla mamma.

Hon föddes i Stockholm på Karlbergsvägen 65, en adress nästan runt hörnet där sonfamiljen bor idag uppe i Vasastan. Fast då 1917 så var det på gränsen till  lantligt, ett område under byggnation.  Bilden ovan är en ungdomsbild. Hon ser lite högtidlig ut och jag skulle kunna gissa att den togs i samband med att hon gått färdigt på Benninge lanthushållsskola. 
 
Detta är sista riktigt fina bilden på min mamma. Hon var över 90 år här. Hon flyttade hit till Värmland o Sillerud när hon fyllt 75  så vi fick många fina år tillsammans. 
 
Varje sommar så gjorde vi en utflyktsdag bara hon och jag och mamma fick bestämma. Hon ville alltid börja med förmiddagskaffe på Esters café, sen till Häljebols konstgård med den vackra trädgården, ofta sen till Säffle med god mat på Kanalrestaurangen och så Duse udde med fin utsikt över Vänerns vatten och en eftermiddagskaffe. Det var lite olika år från år men det var nog favvorundan. Minns att hon sa just här i Häljebol vid vilopausen framför  den vackra blommande busken,  att det skulle bli sista året vi gjorde utflykt, hon skulle inte orka någon mer. Vet inte hur hon kunde veta det men så blev det. Hon gick bort på våren 2010. Jag saknar henne fortfarande oerhört mycket och det går inte en dag utan att hon på något sätt  finns med i mina tankar.

Kommentarer
Postat av: znogge

Så fint du skriver om din mamma. Min mamma dog för två år sedan och nog saknar jag henne och hon finns alltid i mina tankar.

Svar: Jag trodde länge att saknaden skulle minska över tid och att det skulle gå längre mellan tillfällen här jag tänkte på henne. Men så är det inte alls. Fortfarande efter sju år så finns hon ofta med i mitt medvetande. Ibland är det något av hennes gamla köksredskap jag använder som påminner eller något matlagningsmoment, eller någon växt i trädgården som jag hämtade hit från hennes rabatter. Men det är inte sorgligt att hon finns med, känns mer som ett sällskap som jag alltid kommer att ha med mig.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback