Höga kusten-bron!

Jo, man måste över den när man åker till Umeå! Det finns ingen väg ikring.  Jag som är extremt höjdrädd började blunda långt innan förr och kollade inte förrän långt efter den var passerad. Nu har jag tränat lite med att ha solskyddet nerfällt och det går bättre. Det är mer de här hemska pylonerna (heter det väl?) som skrämmer än djupet ner till älven. Nu tittade jag faktiskt rakt ner när vi åkte över, fast jag tror inte jag skulle våga köra än.
 
Detta är en annan märklighet på vägen till Umeå, en flott och stor staty! Den ser ut som en Picasso men jag vet inte vad det är. Jo ,nu fick jag veta. Den står i Timrå kommun, heter Y och är gjord av konstnären Bengt Lindström som dog 2008. Kul grej i alla fall och färgerna är starkare i verkligheten än här på bilden. Nu blir det inget mer från vår Umeå-resa. Bilderna som jag lagrat är slut och publicerade. En fin tur hade vi med fint sommarväder hela veckan, medan det regnade söderut. Ibland har man tur. 

Kommentarer
Postat av: Elisabet Henriksson

Det är skulpturen "Y" av konstnären Bengt Lindström. Y står för länsbokstaven för Västernorrlands län.

Svar: Tack för info! Roligt att få veta!
Inga Magnusson

2017-09-12 @ 18:04:34
Postat av: Znogge

Vi är så vana med Öresundsbron att det inte bekommer mig mer men första gången var det lite pirrigt.

Svar: Öresundsbron har jag inga bekymmer med, vet inte varför. Det kan handla om enbart höjden vid höga kusten.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Ja usch o fy så hög den var , åkte första gången i somras , gillar absolut inte broar heller men jag var upptagen med att försöka fota så det gick bra över

Svar: Det är bra att syssla med något så man glömmer bort höjden. Förr blundade jag fotade men nu har jag vant mig lite och kan ha ögonen öppna! ;-))
Inga Magnusson

2017-09-12 @ 22:52:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback