Släppte Seffrin på rådjur i eftermiddag.

Det slutade regna och solen kom fram så det blev varken fönsterputs eller tvätthantering i dag på eftermiddagen. Vi gick till skogen med taxen Seffrin istället. 
 
Först så blev det till att göra ny koppling pejlens  halsband - handenhet. Den funkade igår och idag på förmiddagen men inte när vi kom till skogen på eftermiddagen. Man håller dem nära varandra och får följa instruktionerna så funkar det. 
Vi såg olika spår av djur. Här ett område med mycket vildsvinsbök. Vi har rätt många i närheten nu.
På en fläck hade en stor råbock fejat rejält. Det innebär att han har gnott hornen / pannan mot små trädstammar och ofta sparkat upp jord under och urinerat där. Det handlar om att markera revir så att inte andra bockar ska våga sig in på hans område. De här djuren har sitt eget sätt att kommunicera. 
 
 
Spår av djur kan också vara nåt man inte ser. Vi gick i terräng i tre timmar men såg inte älgspillning någonstans. Och här finns ett stort kalhygge några år gammalt och där finns inget som är älgbetat, inte ens lövsly i perfekt höjd. Det säger oss att det finns väldigt lite älg i det här området numera. För 10 år sedan hade vi säkert sett 5 - 10 spillningshögar och lövslyet hade varit ordentligt nerbetat. Vargarna går hårt åt älgstammen i Värmland. 
 
Jakten då? Nej Seffrin fick inte opp något rådjur. Han hade slag på slutet, dvs slog några väckskall men fick ingen ordning på det så vi gav upp och åkte hem med honom. 
 
Helt lottlösa blev vi inte i alla fall. Vi såg mängder av trattisar, kunde inte bära hem allt, tog bara de allra största. Kanske får de bli en tur till för att få med resten eller också nöjer vi oss. Det är rätt mycket i förråd nu inför vintern.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback