Sista vackra höstbilden över Liane!

Det är vackert på hösten när löven är gula, organge och röda. Det är ett färgskådespel när solen skiner.  Men nu är det förstås, som alltid, slut när höststormarna sätter in och blåser bort lövverket. Kala träd har också sin tjusning men det låter vänta på sig ett tag. Och visst märks det att det är höst, på måndag börjar älgjakten här. Men redan under helgen kommer de första jaktgästerna.Det blir liv och rörelse i bygden. Barnen är lediga från skolan under älgjaktsveckan, en tradition sedan länge. Egentligen är det samma lov som andra kommuner har i skolorna vid Allhelgona, som höstlov.
 
I kväll ska vi till goda vänner och äta något jag tror vi aldrig ätit förut; anka. Det ska bli spännande och jag ska ha med förrätt enligt önskemål från värdparet. Vi gläder oss åt att ha flera goda vänner som är matglada, det blir trevliga sammankomster. Dagen annars idag blir fylld med grovtvätt, sånt som behöver solsken för att torka, strykning, kanske något fönster till puts och någon timme jobb vid datorn. Och något gående med tax. 

Kommentarer
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Sant det där, har också börjat samla glaslådor. Har två som det ser ut nu. Skall föröka byta ut allihop.

Svar: Jag har köpt några i taget och har väl så där 10 - 12 st nu. Har lämnat de gamla plast till second hand. Känns bättre än att slänga dem, kanske kommer till mer nytta.
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Anka har jag ätit och det var gott men får jag välja föredrar jag kalkon eller gås. Trevligt med matglada vänner :D

2017-10-05 @ 14:42:29
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback