Restaurang "Freden" i Karlstad är kvar!

Och jag kan slå vad om att både inredning och möbler är desamma som när jag var här första gången på 70-talet, alltså säkert  50 år gammalt. Och det håller än,  träpanel på väggen, korslagda värjorna, heltäckningsmattan, älgtrofén, bilden på bron osv. Möblerna kan var omklädda men tror att de är samma annars.
 
Vi hade anledning att besöka Karlstad igår eftermiddag och framåt kvällen tog hungern ut sin rätt. Första matstället vi besökte hade bara vegetarisk buffé och så högrev!! Det var inget för oss. Nästa ställe berättade direkt i entrén att gästerna  bara kunde beställa via app, alltså ingen serveringspersonal till det. ;- )) Vi som gärna vill veta mer om maten och diskutera olika alternativ på  menyn, vände direkt på klacken och gick ut.  Till slut stegade vi iväg till klassiska Freden vid torget. Och där var allt som vanligt. Det går till och med att få den traditionella lövbiffen med kålsalladen och bearnaise.  Den tog vi, blev nöjda och mätta.
 
 
För att återgå till älgjakt några rader så pratade Roland med Mikael i Korsbyn när vi var på väg hem igår. Filip sköt en älg i Korsbyn igår. Han har alltså skjutit tre älgar på två dagar! Det måste vara ett ovanligt rekord, åtminstone numera när vi inte har så mycket älg längre. Bara att gratulera!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vissa restauranger står sig helt enkelt i längden! Låter som Mando i stora staden. En klassiker men alltid bra mat :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback