Präktiga har vi varit idag!

Frostade av en frysbox och medan den tinade så tog jag mig för att putsa ett litet fönster. Vi har såna där 70-talsfönster som ska skruvas isär och putsas mellan. Men det var ingen bra idé. Det var alldeles för kallt idag. Jag gnodde och gnodde med hushållspapper men det blev ett slit innan rutan var torr.Lade ner projektet när det här fönstret var klart. Får ta de som återstår en varmare dag. 
Kokade i alla fall en del älgkött från förra året. Det blev pepparrotskött, buljong, kött till pytt, hundmat och så ett par saltrullar till pålägg. 
 
Eftermiddagen ägnades åt husvård, Roland rensade rännor, slängde vissna blommor och klippte ner de vildvuxna piprankorna. Jag sprang runt och servade. 
 
Sen var det bra mycket kvar av eftermiddagen, så det blev rådjursjakt med Seffrin och en god vän som också passade. Men mer om det imorgon. 
 
Agenda för imorgon är tajt för Roland. Först ett ärende till Säffle, sen mitt på dagen ska han till morgondagens värdpar och träna på att laga till hare. Jag klarar inte av att hantera harar och det beror inte på smaken utan på formen. Jag ska inte fördjupa mig i mina associationer vid åsynen av flådd hare. Men på kvällen är vi bjudna på den haren tillsammans med ett annat par. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag förstår precis vad du menar med en flådd hare så jag skulle inte klara av att se den och än mindre äta den.

Svar: Inte du heller?! Jo äta går bra, men jag kan inte röra vid den och hantera den i rått tillstånd. Så nu ska Roland lära sig. Det blir ju några harar varje år.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback