Pension o kondition!

Nej det blev inte så bra. Efter några månaders pensionärstid så känner jag att jag tappar en del i kondition. Det var oväntat. Tycker nog att jag rör på mig till vardags med hundpromenader och annat. Och lärarjobbet var ju knappast ett kroppsarbete, men det blev väl ändå en hel del spring under dagen. Mitt arbetsrum låg i källaren och jag hämtade rätt ofta elever två våningar upp och på andra ställen i den stora skolan. 
 
Pensionärslivet innebär ju sovmorgnar med frukost och tidningsläsning på nätet  i sängen, den går ju att hissa upp bekvämt. Det är förstås inte konditionsbefrämjande att tillbringa mer tid i sängen.
 
Jag måste fundera ut något sätt att kompensera bortfallet av rörelse. Ett alternativ är förstås att springa 20 gånger upp och ner i källartrappen, men inte så kul. Ska försöka hitta rörelse med någon musik till eller så någon stund varje dag åtminstone. Jag har börjat leta. Det borde vara något som stärker ryggmuskler, nåt som kan hejda litet begynnande ryggont. Jag tror ju att  sånt kan bero på svagare muskelkorsett så där  runt mitten, eller hur man ska uttrycka det. ;-)). Jag får kolla vad som finns, som passar gamla kärringar. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback