Murkla kanske?

En kantig brun hatt, en murkla kan det vara? Jag är inte så bra på svamp och murklor vågar jag inte äta i vilket fall. Men det var en liten grupp såna här svampar på ett ställe i ett stenigt kalhygge. 
 
Lördagen har varit full av plikter för oss båda. Det var köttdelning hos Frank för en del av älgjägarna. Och delning av markägarkött. Styckning av ett rådjur som hängt några dagar. Och en hel del andra bestyr. I kväll blir det nog grillknyte i Lianegrillen. 

Kommentarer
Postat av: Anna

Ser ut som murkor, ja. Förr åt vi mycket murklor, eller i alla fall så snart det bjöds. Jag minns att vi plockade dem på våren, i sand- och barkhögar utmed vägen till Hynningen. Det var noga med avkokning osv. Nu har jag dock inte ätit det på några år och kommer inte göra heller. Läste den här texten för ett tag sedan, som verkligen fick mig att bestämma mig för att nu var det färdigmurklat :) http://forsnashemman.blogspot.se/p/stenmurklor-aldrig-mer.html

Svar: Jag vill inte heller äta murklor, de innehåller gift och det känns lite ruggigt även om man kokar av dem först. Nöjer mig med alla kantareller som vi har i förvaring nu både i frys och torkat.
Inga Magnusson

2017-10-14 @ 17:25:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback