Lite stormatlagning idag fredag
Älgfräs på älgfärs som ska frysas för att kunna bli soppa, mackor eller köttfärssås snabbt. Vildsvinsgryta blev det också med mycket svamp i syns i pannan och rotsaker som jag gärna kokar först lite för att de ska behålla smaken i grytan och inte allt smakar lika. Vilsdvinsgrytan får också enbär och andra kryddor. Bra att ha för att tina upp snabbt och äta till vardags. Roligt att laga mat när det är gott om tid som det är numera! ;- )) Det blev rådjursjakt också men mer om den imorgon, hinner inte göra i ordning bilderna nu.
Här är Therese recept på vildsvin
Halv dl honung, färsk timjan, en citron pressad
2 kg vildsvin
Bryn i pannan med salt och peppar
In i ugnen med övrigt, 110 grader så där en och en halv timma (platt stek) till 70 grader inne i steken.
Vila
Gör sås på skyn med grädde.
Kommentarer
Trackback