Bästa receptet på hare!

Här är min tallrik; längst upp till vänster rödkål hemmagjord (måste få recept på den!), till höger uppe är baconrullad rödkål, nedanför en bit av harsadeln också omlindad bacon, potatis och god sås.
Vi tyckte att tre harar till 6 personer var mycket men när allt var rensat och tillagat så var det en del över, men två harar hade varit i underkant.  Erfarenheten är att det är bäst att låta hare hänga rätt länge bortåt en vecka om temperaturen är bra. Sen är det bra att stycka ner sadel och lår och bara frysa det. 
 
Så gjordes maträtten
Noga att rensa bort alla hinnor annars blir smaken fel, tog två timmar på tre harar
Lägga i hardelarna i en blandning av liter filmjölk, kopp ättika, lagerblad,  enbär 12 timmar.
Krydda delarna med salt, peppar, steka i smör
Linda ryggarna  i bacon före eller stekningen, snöre om förstås.
 
I stor gryta med grönsaker purjo morötter, 3 lökar , kryddor, en hel vitlökl,  timjan, kryddpeppar, vitpeppar, svart peppar, chili, rödvin. Malde ihop kryddorna i liten kvarn. Ev fyll på med vatten.
I ugnen 130 - 150 grader i 3 timmar  ös ibland
Ta ut o mixa skyn, blanda med creme fraiche till sås.
 
Desserten blev glass med stekta hallon och kladdkaka
Den här glassen som värmlandsmejerier har kan vara svår att få ur men man kan skära den i fyra delar först.
 
Måste bara visa en bild på snygg, stilsäker medgäst!! ;- ))  M. har på det svarta en fin blomma i tovad ull som värdinnan för kvällen har gjort. Hon gör såna och de används som dekoration på kläder, i frisyrer och på annat sätt. Hon har också jättefina kläder, typ Gudrun Sjödén. Det är bara jag som är den klädmässiga katastrofen i det här sällskapet. Ha ha...!
 
Agenda idag lördag:
Idag hämtas älgköttet som hängt och styckats i Nysäter hos Frank. Det ska jag förstås ta itu med i kväll till en del, dvs stekar och stora bitar putsas och åker ner i boxen. Men imorgon fortsätter skärandet av andra köttdelar
 
Ikväll blir det också årlig fest på färsk älgbiff, tradition kötthämtardagen.  Jägaren ska ha sin belöning för god och strävsam jakt. Roland plockade gula kantareller imorse på harjakten så det passar till den måltiden. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback