Röris har jag fått!

Nu har jag fått Röris gymping-cd. Jag skrev ju om mitt behov av att röra mer på mig nu som pensionär. Och jag kom på att när jag hade klass så körde jag Friskis och Svettis Röris 4 (Rörelse i skolan)  2- 3  gånger i veckan som pausgympa med min klass. De andra dagarna var det disco eller rörelser med instruktioner på engelska. Varje klass hade jag i ettan och tvåan sen blev det annan lärare i trean. Så jag som hade tre omgångar klass kom att gympa med Röris i sammanlagt 6 års tid och gillade det. Det var lagom ansträngande, man behövde inte ner på golvet, blev inte jätteutsliten  och bra musik till. Instruktionerna var lätta att förstå. Nu ska jag testa och se om det här funkar för mig som pensionär, tanken går osökt till det som på dialekt kallas  "igenbarna" Ha ha...!
 Jag återkommer med rapport när jag kört ett tag. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vi körde också röris under tre år som jag gästspelade i lägre årskurser. Mina elever tyckte det var urtråkigt och det bästa med fyran var att slippa röris. Många andra uppskattade det men inte denna grupp. Lycka till med träningen!

Svar: Tack! Jag upplevde inte att eleverna ogillade Röris, tvärtom. Vi körde det ett par tre gånger i veckan. De andra dagarna var det 10 minuters disco alternativt rörelser med instruktioner på engelska. Jag hade varje klass i ettan och tvåan, så det fortsatte inte till trean, kanske hade blivit tråkigt då.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback