Moderna museets utställningar

Jag var på Moderna också och hann se det mesta av utställningarna. Bäst var verken från de egna samlingarna. En del gamla favoriter fanns med
Den här bilden tittar på åskådaren var man än befinner sig i rummet, gjord av Cecilia Edefalk.
 
 
 
 
Dalis "Wilhelm Tells gåta" var också med. Den är ju en höjdare och en av de första bilderna jag såg av honom.
 
 Kändes lite extra aktuell nu ;- ))
 
De här reklamaffischerna tror jag hörde till den stora temporära utställningen utifrån Fahlström. Det är alltså politisk reklam från 1900-talet.
Detta var den stora utställningen just nu och heter "Manipulera världen".  Den innehöll Fahlströms verk men också ett antal konstnärers som följt i hans spår. Jag fick ingen ordning på budskapet och fattade först efter ett tag varför. När Fahlström utvecklade sitt konstnärskap så kan man enkelt uttrycka det som att han ställde frågor från folket  till etablissemanget hur det medvetet eller omedvetet påverkade människorna. Men när man ser den här utställningen som helhet så känns budskapet tvärtom. Hand i hand med etablissemanget så ställer den frågor till folket  och skickar utmaningen liksom neråt.  Vet inte om det är bra eller dåligt, speciellt att den tar etablissemanget i hand. Men det är väl jag som är van att se Fahlström i ett annat ljus.
 
Fin utsikt från museet är det också.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback