Fotografiska museets utställningar.

Jag var där under mitt besök i Stockholm förstås. Museet har alltid bra utställningar. Favorit den här gången blev höstsalongen. Där visas några få bilder av varje fotograf och det är från sådana som blivit inskickade och bedömda av en jury.Så himla roligt att hitta en Årjängskille bland utställarna; Tobias Kihlgren med sina Starwarsfigurer i olika miljöer.  Jag känner inte Tobias förstås, men han är son till Meta som var min zonterapeut i flera år och som jag är vän med här på facebook. Bilderna är bra och jag förstår att de blivit utvalda bland många sökandes. Hoppas Tobias fortsätter att utveckla sitt bildskapande. 
 
 
En annan bildserie i Höstsalongen som jag fastnade för var koporträtten. Så rörande på något sätt. Jag har alltid tyckt om kor.
 
Den här serien tyckte jag också om, tror det var självporträtt, men den var nog inte i höstsalongen. Har glömt fotografens namn. 
 
Den stora utställningen på museet är Paul Hansens och den  var mäktig. Han är pressfotograf sedan många år på bl.a. DN. PJ har fotat mycket,  rest i många år och tagit bilder av krig och konflikter, fattigdom och människors utsatthet. Bilderna är naturligtvis otroligt skickligt gjorda, han kan sitt hantverk både praktiskt och estetiskt, har fått många priser. Men jag orkar liksom inte med så massiv exponering av bedrövelser. Jag tittade på några av temana men hoppade resten.  Man får välja.
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Jag har aldrig lyckats ta mig dit trots goda föresatser men nästa gång så...

Svar: Det är värt ett besök, både utställningarna och restaurangen.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback