Utrensade böcker.....

 
Som jag skrev igår så är det en process att slita sig från böcker. Men nu har jag gjort ett krafttag till. Och nobelpris är inget skydd mot utrensning, här åker Singer, Kertesz, Böll o Lessing.  (Vill minnas att de var pristagare! Men jag kan ha fel) Dessutom gör jag nu absolut slut med Jan Guillou. Jag har skickat ett antal av hans böcker förut, finner honom osympatisk som person och dessutom har jag tröttnat på hans sätt att skriva böcker; först berättar han rätt omständligt vad som ska ske, sedan hur det sker och sedan berättar han efteråt att det har skett, samma skeende i tre varianter. Men jag erkänner att mest beror det på att jag uppfattar honom som rätt macho med schablonartade beskrivningar av kvinnor,  en trist självupptagen typ.  Jong, Baldersson och Wahlöö åker också nu, liksom gamle Eino Hanski (länge sedan han blev läst! ) och en del andra.
Det var alltså utrensning i en bokhylla igår, det är fem kvar, så jag har bara börjat skilsmässan från mina klenoder!  Det jag inte förmådde att skicka iväg ur den här avdelningen  med mest utländska författare, var gamla receptböcker, kokböcker, lexikon, de ryska författarna, Conn Iggulden, Auel, Leif GW, Ken Follett, Knausgård och ett gäng biografier.  Ja och  första Tolkien.
 
Jag lyckades också befria ett köksskåp från en hel del udda och onödigt. Hade ju tänkt tillbringa dagen utomhus men det funkade inte med kylan, vinden och min pågående förkylning. Så det fick bli ett lugnt plockande bland second hand - objekt. Sammantaget 4 kassar till nästa resa! Heja mig!
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Delar helt din uppfattning om Guillou så jag brukar avstå hans böcker och någon finns inte här hemma. Jag gallrade hårt för två år sedan vilket jag inte ångrat!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback