Till second hand....!

Jag strävar och försöker göra mig av med sånt som vi inte använder.  Massor av kläder hänger oanvända sedan decennier. Jag använder få plagg, bara de som är sköna och som är lättvättade och ganska varma. Men det är ändå så knepigt att fatta beslut om att skicka iväg. Jag lyckas oftast ändå hitta något udda tillfälle när en tröja eller blus eller byxor skulle kunna  komma till användning.
 
Det är nästan ännu värre med böcker. Jag har ju förstås läst alla böcker jag äger minst en gång, ofta är de lästa flera gånger. Det innebär någon känslomässig upplevelse ihop med läsningen, minnen och så förknippade med innehållet. Alltså är mitt förhållande till mina böcker inte helt rationellt, jag gillar dem alldeles för mycket för att vilja göra mig av med dem. Å andra sidan vet jag med mig att de flesta kommer jag inte att läsa om, de står bara där och är nostalgi.  Fast jag försöker vädja till mitt förnuft att det då är bättre att skicka iväg dem så någon annan får njuta av läsningen. Och mina barn kommer aldrig att samla på sig böcker, vare sig mina eller andras. De kommer att läsa på nätet.  (Fast sen kommer en liten tanke farande att kanske havererar vårt moderna samhälle och internet försvinner och då vill alla ha böcker igen....!! )  Det är i alla fall en kamp det här med att skiljas från både plagg och prylar.
 
Nu har jag lyckats samla ihop en säck med textilt och ett par kassar med böcker för vidare transport när vi reser nästa gång reser till annan ort. För jag vill inte lämna hit till Årjängs second hand och riskera att få se mina kläder på någon annan.  Och håller tummarna att inte second hand-butikerna skickar till varandra av samma skäl. Riktigt stolt att jag den här gången lyckades övertyga Roland om att också samla ihop en sopsäck med gamla kläder.
 
Vi kämpar vidare!
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Det är alltid lika bra när det man inte använder kan vara till glädje för andra. Jag brukar skänka bort för det känns bättre än att bara kasta.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback