Nordmarkens skola förskoleklass - årskurs 6

Välkommen in på handikapptoan! Det svarta på golvet är alltså inte lort, utan golvet under den slitna golvmattan / ytbeläggningen.  Ingen skugga ska fall över vår duktiga städpersonal som försöker hålla rent och fint fast det ser ut så här.
Också handikapptoan
 
Handikapptoan funkar också som något annat. Vad vet jag inte, men gissar på en central av något slag. Ingen trevlig tanke att elever kan låsa in sig här, mycket spännande att pilla på för den som råkar vara tekniskt intresserad.
 
Entrén till personalrummet kanske inte direkt kan betraktas som välkomnande.
 
Pentry som ska serva så där 50 anställda vid raster och lunch.
 
Personalpentryt igen
 
Personalpentryt igen
Personalpentryt igen
 
En av två personaltoaletter
 
Den andra personaltoaletten
 
Vägen ut ur personalrummet ....
 
... och ner i källaren till mitt arbets- och undervisningsrum.
Eller kanske en sväng till gemensamt arbetsrum för alla klasser. Golvbitar helt enkelt borta
 
Grupprum med golvbitar borta.
 
Bilderna tog jag igår onsdag, de är inte tillrättalagda utan visar hur det ser ut. Det finns naturligtvis mer att visa men detta var vad jag fick med i förbifarten.
 
Det här är den stora skolan i Årjäng för förskoleklass till årskurs sex. Det är många barn och mycket personal med två /  tre klasser i varje årskurs, gissningsvis så där 400 elever sammanlagt.  Skolan har sett ut så här länge, förfallet har inte inträtt plötsligt över en natt, men reaktionerna från politiker och andra beslutsfattare har varit noll hittills.Och vi som jobbar här har väl enligt den kokta grodans princip vant oss vid att arbeta i den här allt mer eländiga miljön. Vi hinner och orkar inte hålla på och bråka om de dåliga lokalerna. 
 
Det är inte bara helt nedslitet utan också otillräckligt. Vi har haft en provisorisk  barack ute på skolgården till hjälp i rätt många år nu. Lokalerna är också otidsenliga, inte anpassade för dagens undervisning. Tråkigt att vår kommun inte funnit det värt ett erbjuda sina barn en fin uppväxtmiljö, för så mycket tid tillbringar ju barn sammantaget i skolan under sin barndom, att man får betrakta den som en del av deras uppväxtmiljö. 
 
Det finns mycket jag kommer att sakna på min skola när jag slutar jobba; elever, kollegor, föräldrar, arbetets utmaningar osv. Verksamheten på skolan  bedrivs i god stämning, håller hög kvalitet med duktig och ambitös personal. Då blir arbetet roligt.  Men de här lokalerna kommer jag att lämna med lättnad.
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Vilken tråkig miljö för såväl stora som små. Vår skola som byggs om och till är inte i närheten av att vara så nedgången och sliten.

Svar: Det måste vara ovanligt att en kommun bjuder sina barn en sån här uppväxtmiljö, för de tillbringar ju sammantaget så lång tid i skolan under sin barndom att man får se den som en del av uppväxtmiljön.
Inga Magnusson

Postat av: Emma

Så viktigt att detta visas i det offentliga rummet! Samtidigt som det är så oerhört sorgligt att det ska behövas. Det borde ha gjorts något åt detta för längesen. Jag gick på det sunkiga högstadiet och jag minns ångesten över att bla behöva gå på toa. Det ska inte behöva vara så år 2017.

Svar: Skollokaler ska ses som en del av barns uppväxtmiljö, de tillbringar så stor del av sina liv där. Och då får det inte se ut så här och absolut inte under så många år som detta har sett ut så här. Känner också några som inte ville gå på toa på gamla högstadiet. Jag är glad att vi har en ny fin skola där i alla fall.
Inga Magnusson

2017-05-04 @ 23:16:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback