I Breviken kom våren en vecka tidigare!

Vi var i Breviken för en veckan sedan, på andra sidan Årjäng,  och då hade björkarna börjat slå ut. Här hos oss  dröjde det flera dagar till.   Vi besökte Rolands avlägsne släkting S och  hans A.  Intressant att få berättat vem som bor var och hur det har varit förut. Och vi har roligt tillsammans! Inte minst med planerna på att återupprätta Alfred på Döveruds årliga färd tur  från Sillerud till Livlund i Blomskog.
 
Han brukade gå genom skogen till Västersil, ro över sjön och så gå igen till det gamla hemmet och släktingarna. Alfred var ju den av Rolands anfäder som flyttade från Blomskog till Sillerud, först till Sand tror jag och sedan till Deborgere och eventuellt en kort period på Lihaget, dvs nästan där vi bor nu fast söder om oss i Lihaget i så fall. Han slog sig i alla fall ihop med Emma och bosatte sig på Döverud. Alfred var far till Rolands farfar Gustav.
 
Det är till att bo med sjö på två sidor
 
 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Att bo i närheten av vatten är verkligen något extra! Här har våren kommit av sig helt men den ska väl komma igång igen.

Postat av: FREEDOMtravel

Hoppas att ni fortfarande har vår! Här i Stockholm har det snöat idag ...

Svar: Jag förstår inte riktigt vart den globala uppvärmningen har tagit vägen??? Just nu är den saknad. Här är kallt igen!
Inga Magnusson

2017-05-09 @ 21:53:17
Postat av: Tyra Tok

Himmel så vackert! Tänk att få bo så!!

2017-05-10 @ 14:00:57
URL: http://tyratok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback