Skippar rödbetsjuicen!

 
Jag är en lättlurad typ,  går ju på såna där nya hälsotrender i tron att de ska hålla mig evigt frisk och lagom tjock. ;-)) Sedan några år kör vi båda 5:2 och det fungerar bra, vi mår bra av det, håller vikten nere och kolestrol + blodsockervärden i schack. . Roland är just nu nere på all time low med vikt. Hemgjord ingefärashot tar vi båda varje dag sedan något år, ( har glömt vad det var bra för, uppenbarligen inte för minnet i alla fall, ha ha...).  Ekologisk kallpressad kokosolja tar jag varje dag, dvs river den kall på morgonens mackor istället för smör.  
 
Det senaste är rödbetsjuice, som lär ska hålla kroppens blodkärl unga, mjuka och spänstiga. Bilden ovan är från premiären på rödbetsjuicedrickandet med den nya råsaftjuicemaskinen. Jag lyckades inte övertyga Roland om rödbetornas förträfflghet, han hävdade envist att den smakade jord, vad jag än blandade med.
 
Själv har jag försökt dricka rödbetsjuice varje dag men nu lägger jag ner det projektet. Det finns flera skäl; himla krångligt att göra ren maskinen efter varje gång och färsk juice håller sig bara ett par dagar. Det river illa i halsen när man dricker den, känns inte behagligt. Dödsstöten för rödbetsjuice kom häromdagen när jag läste på nätet att den aktiva beståndsdelen är nitrit / nitrat, ett gift som enligt expert ska  vara nyttigt i låg dos. Nä, det vill jag inte ha i mig. Minns hur man varnade för att spara spenat, som också innehåller det, för då omvandlas nitrit till nitrat som är det giftiga (eller om det var tvärtom!?). Nej, ingen rödbetsjuice mer.

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Jag (som under tio års tid jobbat med forskning kring mat och hälsa) har kanske en mer avslappnad inställning till hälsotrender ;) När folk frågar "vilken är den bästa frukten?" brukar jag svara att "den bästa frukten är att variera mellan olika sorter". Sedan spelar det förstås stor roll vad man själv känner att man trivs med och vad som funkar för en själv, det håller jag verkligen med om!

Svar: Kan du nåt om nitrit - nitrat? Är det nåt man ska se upp med?
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Det var nog ett klokt beslut ;-)

2017-03-07 @ 19:20:46
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Lena

Jag pressar ingefära. apelsin, citron, äpple och morot tillsammans, men håller med , mycket disk blir det men det är så gott

2017-03-08 @ 06:12:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback