Viltsafari i går kväll onsdag

Höjdpunkten på vår viltsafari var den här lille harepusen enligt Roland Han var rätt cool, kollade lite runt och mumsade på blad, vaksam men inte rädd. En harunge som var född i första kullen uner våren tror vi. Han är väldigt mörk, kanske en mohare? Mohare är en sån som blir blåaktig i färgen under vintern, inte helt vit.
 
Råget som förhoppningsvis har sina kid i närheten. Juvret är stort. 
 
Den här bocken har märkligt stora horn men eventuellt ändå  ingen 6-taggare. Kanske en "mördarbock"! Han var svår att få skärpa på, rörde sig oavbrutet.
 
Årets första älgko med nyfödda kalvar. Kalvarna verkar födas sent numera. Det är inte så bra, de behöver få lite storlek innan vinterns strapatser börjar. Man skyller på att tjurarna är för små och för få, de får inte korna i brunst i tid. Fast jag vet inte hur älgars sexliv funkar, hör bara vad som sägs. ;-)  Kanske detta är kon som jag hade bild på häromdagen, hon som jag skrev om som var ljus i pannan och inte fällt vinterpälsen, hon som jag tyckte inte var så snygg ;-))? Kon här på bilden ser också lite luggsliten ut, men nyförlösta mammor får ju vara lite hängiga. ;-)) 
 
Bredvid älgkon o kalvarna ovan gick den här ståtliga älgtjuren med fina horn
 
På en helt annan plats såg vi de här två. Den längst bak måste vara älgtjuren som vi sett flera gånger vid Lianes saltsten. Han har början till skovelhorn, fast de är mer som spadar än så länge. Längst fram i bilden syns en likadan tjur. Eventuellt är de bröder och har gått ihop sedan de jagades från kon. Konstigt annars att två så lika älgar råkar gå tillsammans.
 
Bilderna ovan är  lite suddiga, alla tagna på rätt långt håll och tidpunkten är ju vid halv 11 på kvällen, skymning alltså. Vi åkte runt på småvägarna i trakten under någon timmes tid, ett område med någon mils diameter kanske.
 
Himlen var ett färgskådespel som hela tiden ändrade färg och form. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det var ett rejält djurliv hos er! I går när jag körde hem från ICA kom ett rådjur spatserande mitt i rondellen så här gäller det alltid att vara mycket vaksam.

Svar: Ja, man får se opp, de är inte så rädda av sig, lever ibland nästan i trädgårdar.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback