Varför kvittrar inte fågelungarna i holken????

Holken sitter alltså på altanen, under taket, vid markisen. Ett blåmespar har gjort den till sitt hem, men jag hör inte något fågelkvitter när de kommer för att mata ungarna. Jag har kollat nu i flera dagar och haft olika teorier: Kanske för små för att pipa? Kanske har de dött och föräldrarna har inte fattat det utan matar på? Eller en gökunge ha slängt ut ungarna? Det brukar ju vara en veritabel konsert av fågelkvitter i matningen men nu hörs inget.
 
Det finns en teori kvar som slog mig med kraft idag, men jag vill inte gå med på den riktigt: Kanske kvittrar dom men min hörsel har  drabbats av ålderskrämpor så att jag inte hör de här höga tonerna längre?? Det känns riktigt ledsamt i så fall, fågellivet runt huset har varit en källa till glädje med syn- och hörselintryck. Jag får bjuda hit något barn som fortfarande hör falsetterna och kolla om fågelungarna kvittrar vid matningen fast jag inte hör dem. Jag vet att jag hörde dem förra året.

Kommentarer
Postat av: Gubben

Vi får hoppas att det är hörseln som spelar dig ett spratt.

Postat av: Znogge

Ärligt talat så hoppas jag att det är hörseln så att de små liven mår prima ;-)

Svar: Ja du har förstås rätt, men jag är lite kluven där, vill ha både friska fågelungar och intakt hörsel!
Inga Magnusson

2017-06-06 @ 10:29:24
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Veiken

Vi har också blåmesgäster. Jag har inte heller hört de små barnen, men de matas stup i ett.... Jag tror att dom är för små ännu för att höras!

Svar: Tänk om det vore så enkelt! Jag hoppas på det!
Inga Magnusson

2017-06-06 @ 13:32:49
URL: http://veiken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback