(C) i Årjäng vill riva och bygga ny skola, en långsiktig lösning!

De övriga partierna tycks backa undan för kraven från Töcksfors, vill istället  lappa och laga på Nordmarkens skola och ev. ställa dit fler baracker / moduler. För annars räcker inte pengarna till att göra lika på båda orterna samtidigt. (C) vill investera i Nordmarkens skola först eftersom man bedömer behoven där störst och ta Töcksfors skola i ett senare skede men avsätter medel i  sitt budgetförslag för att planera för Töcksforsinvesteringen.
 
En skola måste ju kunna fungera över lång tid. Det är slöseri att kasta ut pengar på kortsiktiga och tillfälliga insatser när det är så illa som här på låg- och mellanstadiet Nordmarkens skola. Grundproblemet med för små och otidsenliga lokaler kvarstår även om man putsar lite på ytan. Skolan utgör en stor del av barnens uppväxtmiljö. De tillbringar mycket av sin vakna tid i de här byggnaderna, då ska de inte vara dåliga och provisoriska.Barnen i Årjäng förtjänar en bra skola.
 
Den skola jag lämnar nu, låg- och mellanstadiet i Årjäng,  har lokaler som inte räcker till  och som  är otidsenliga. De är inte anpassade  för dagens undervisning och  är dessutom  totalt nerslitna.  Här är handikapptoan exempelvis bild ovan o nedan. Bilderna är sånt jag bara fotat av där jag råkat gå förbi under en dag, det finns många fler exempel på hur illa det är ställt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback